Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Макарівська ДПІ провела зустріч з керівництвом Асоціації малого та середнього підприємництва

опубліковано 28 грудня 2021 о 15:35

Зустріч проведена начальником Макарівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Лілією Джигою щодо роз’яснень новацій податкового законодавства, зокрема з питань обов’язкового застосування РРО/ПРРО, кампанії одноразового (спеціального) декларування активів громадян, легалізації заробітної плати та переваг подання звітності в електронному вигляді.

У ході бесіди начальник  Лілія Джига розповіла платникам податків, що з 1 січня 2022 року стане обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій платникам єдиного податку другої - четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки.

Також посадовець звернула увагу присутніх на можливості користування як апаратним, так і програмним РРО, та  зауважила, що це може бути програма чи додаток на смартфон, планшет, комп’ютер, який дозволяє з будь якого пристрою сформувати розрахунковий документ. Відповідне програмне забезпечення надається ДПС України безкоштовно.

Окремо обговорювалось питання одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами активів, з яких не сплачувались податки, як легального шляху їх легалізації, легалізації заробітної плати та переваг подання звітності в електронному вигляді.

На завершення зустрічі було надано вичерпні відповіді на всі поставлені запитання.

Макарівська ДПІ