Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бородянською ДПІ проведено зустріч з представниками Бородянської територіальної громади

опубліковано 28 грудня 2021 о 15:40

Нещодавно, керівником Бородянської ДПІ Юлією Титенко проведено зустріч з представниками Бородянської ОТГ на тему: «Декларування активів фізичних осіб. Вимоги щодо застосування програмних РРО платниками єдиного податку з 01.01.2022 року».

Зустріч відбулась у рамках співпраці між податковою службою та органів місцевого самоврядування. Учасники розглянули актуальні питання податкового законодавства, визначили коло проблемних питань та шляхи їх вирішення.

Під час заходу обговорювались резерви наповнення бюджету, скорочення податкового боргу платників громади, легалізація найманої праці та заробітної плати.

Також начальник Бородянської ДПІ Юлія Титенко розповіла про кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування, зазначила, що громадяни, які до 1 січня 2021 року стали власниками активів, придбаних за кошти, з яких не були сплачені податки, або сплачені не в повному обсязі, мають можливість їх легалізувати. Така можливість виникла з 1 вересня 2021 року з моменту набрання чинності Закону України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Крім того керівник податкової інспекції розповіла, які підприємці платники єдиного податку з 1 січня 2022 року зобов’язані застосовувати ППРО чи РРО.

«Програмні реєстратори розрахункових операцій набирають щораз більшої популярності серед представників бізнесу. І в цьому є цілком логічне пояснення, адже програмне забезпечення надається безкоштовно, встановити його можна на будь-який гаджет, тож витрачати кошти на класичний касовий апарат не потрібно», - наголосила Юлія Титенко.

Також розповіла присутнім про електронні сервіси ДПС за допомогою яких платники можуть отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, подати звітність в електронному вигляді та розповіла про можливість сплати податків та єдиного внеску до бюджету з використанням єдиного рахунку.

Бородянська ДПІ