Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості одноразового спеціального декларування на зустрічі з громадською організацією в Переяславі

опубліковано 28 грудня 2021 о 15:44

Нещодавно в Переяславській  ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбулася зустріч з представниками ГО «Інститут підтримки громадських ініціатив».

Начальниця ДПІ Олеся Хмельницька  відкрила зустріч з інформацією щодо одноразового добровільного декларування громадян.

Олеся Хмельницька наголосила на тому, що декларація з одноразового (спеціального) добровільного декларування подається виключно в електронній формі через електронний кабінет платника податку.

Фізичні особи, які мають активи, з яких не було сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори в період до 1 січня 2021 може самостійно прийняти рішення щодо подання одноразової декларації. Крім того було повідомлено, що скористатися  «податковою амністією» може виключно особа, яка є повнолітньою та дієздатною, але при цьому з 2005 року не перебуває/перебувала на державній службі і не знаходиться під санкціями.

Об’єктами декларування можуть бути такі активи як:

- кошти у національній та іноземній валютах, банківські метали;

- нерухомість;

- автомобілі;

- предмети мистецтва, антикваріат, ювелірні вироби;

- корпоративні та майнові права на об’єкти інтелектуальної власності;

- цінні папери;

- інші активи, які були придбані за рахунок доходів з яких не було сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори в період до 1 січня 2021.

Під час проведення  зустрічі було акцентовано увагу, що «податкова амністія» - це можливість легалізувати статки з яких не було сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори в період до 1 січня 2021 року та бути захищеним державними гарантіями і звільнятися від відповідальності.

Також Олеся Хмельницька ознайомила присутніх про переваги сплати податків і зборів інших платежів, єдиного внеску через єдиний рахунок.

 З 1 січня 2021 року сплачувати податки і збори, інші платежі, єдиний внесок можна  через єдиний рахунок. Єдиний рахунок – це рахунок, який платник податків може відкрити за власним бажанням в Казначействі та використовувати для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, передбачених ПКУ і єдиного внеску. Також наголосила, що сплата податків і зборів, інших платежів, єдиного внеску через єдиний рахунок дозволяє зменшити:

- затрати часу на формування платіжних доручень;

- кількість помилково сплачених грошових зобов’язань;

- уникнути непорозуміння зі зміною рахунків.

Крім того, Олеся Хмельницька зауважила, що повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунку подається платником податків в електронній формі через Електронний кабінет

 Переяславська ДПІ