Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч з представниками Ірпінського ринку

опубліковано 29 грудня 2021 о 15:25

Заступник начальника Ірпінської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Людмила Ступак провела робочу зустріч з керівником Ірпінського ринку -ТОВ «Вектор 2002» Олександром Музикою щодо змін у законодавстві, якими встановлюються вимоги до застосування РРО та платників податків щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб-підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затвердженого наказом  Міністерства фінансів України від 03.09.2021 №496, зазначивши про початок ведення такого обліку, для яких платників податків ведення такого обліку є обов’язковим, термін зберігання та інше.   

Під час зустрічі було наголошено, що Норми щодо застосування РРО та програмних РРО при здійсненні готівкових розрахунків не поширюються на мікробізнес, тобто не стосуються підприємців – платників єдиного податку першої групи, зокрема, при торгівлі з торговельних місць на ринках текстильними виробами, взуттям, продовольчими товарами.

До першої групи платників єдиного податку належать підприємці, які не використовують працю найманих осіб та здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню.

Здійснювати реалізацію на ринку платник єдиного податку першої групи може з прилавків (столів), транспортних засобів, причепів, візків, у контейнерах, кіосках, палатках тощо.

Також РРО не потрібен фізичним особам, які продають на ринку вживані речі та продукти власного підсобного господарства.

Ведення обліку товарних запасів або якогось іншого додаткового обліку з 01.01.2022 року для платників єдиного податку 1 групи не передбачається.

Крім того, під час зустрічі було проінформовано присутніх, що триває кампанія добровільного декларування громадянами України активів, розміщених на території України або за її межами, які належать їм на правах власності та з яких, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори, а також про використання єдиного рахунку для сплати податків.

Ірпінська ДПІ