Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування РРО та ПРРО фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку з 01.01.2022 року. Порядок ведення обліку товарних запасів для ФОП, затверджений наказом МФУ від 03.09.2021 №496 – теми зустрічі, що відбулася в Обухівській ДПІ ГУ ДПС у Ки

опубліковано 29 грудня 2021 о 15:28

Застосування РРО та ПРРО фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку з 01.01.2022 року. Порядок ведення обліку товарних запасів для ФОП, затверджений наказом МФУ від 03.09.2021 №496 – такими були теми зустрічі, яка відбулася в Обухівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області 28  грудня  2021 року.

У заході взяли участь начальниця Обухівської ДПІ Світлана Бєляєва, представники ринків, юридичні та фізичні особи – підприємці.

Світлана Бєляєва довела до присутніх Порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб-підприємців, затверджений наказом МФУ від 03.09.2021 №496, застосування РРО та ПРРО фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку та переваги у застосуванні РРО або ПРРО при веденні господарської діяльності.

Наголосила, що обов’язок вести облік товарних запасів поширюється на платників податків, фізичних осіб - підприємців, які здійснюють:

-діяльність на загальній системі оподаткування;

-діяльність з використанням III  групи Єдиного податку та зареєстровані платниками ПДВ;

-проводять реалізацію технічно-складних побутових товарів, лікарських засобів та ювелірних виробів.

Також нагадала присутнім, що з 01 січня 2022 року всі ФОП - платники єдиного податку ІІ-ІV груп, незалежно від виду діяльності та рівня доходів мають використовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО або ПРРО) при здійсненні розрахункових операцій.

Здійснення розрахункових операцій без проведення їх через РРО/ПРРО загрожує штрафом у розмірі 100% вартості проданої продукції, а у разі фіксації повторного порушення -150% вартості проданої продукції.

Наприкінці заходу учасникам зустрічі надано відповіді на запитання та рекомендовано підписатися на офіційні сторінки ДПС у мережі Фейсбук та Телеграм, а також слідкувати за новинами на сайті Головного управління ДПС у Київській області https://kyivobl.tax.gov.ua/.

Обухівська ДПІ