Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар в Обухівському управлінні ГУ ДПС у Київській області

опубліковано 19 листопада 2019 о 10:58

18 листопада 2019 в Обухівському управлінні ГУ ДПС у Київській області відбувся семінар, ключовою темою якого було ознайомлення платників податків з основними змінами у податковому законодавстві.

Семінар відкрила в.о. начальника Обухівського управління ГУ ДПС у Київській області Світлана ДУБЕНЕЦЬ, яка довела до присутніх, що Указом Президента України №837/2019  від 08.11.2019 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» доручено Кабінету Міністрів України  до 31 грудня 2019 розробити та внести на розгляд Верховної  Ради та забезпечити супроводження законопроектів щодо   створення сприятливих умов для діяльності підприємців, зокрема, законопроект про запровадження дворічного мораторію на перевірки ФОП (крім тих, які здійснюють високорентабельні види діяльності з істотними ризиками ухилення від оподаткування) щодо дотримання ними  порядку застосування РРО, пом’якшення відповідальності ФОП за порушення встановленого порядку подання до контролюючих органів  звітності, пов’язаної із застосуванням РРО, а також лібералізації трудових відносин та оновлення законодавства про працю.

Також наголосила, що прийнято Закони України «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб» від 19.09.2019 №115-IX та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб» від 19.09.2019 № 116-IX. Обидва Закони набирають чинності з 01.01.2021року.

Зміни спрощують роботу підприємцям та запроваджують з 01.01.2021 року нову об’єднану звітність з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) та податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Це зекономить підприємцям час, та зменшить кількість помилок та можливих санкцій у вигляді штрафів.

Учасники семінару дякували працівникам управління за отриману інформацію та навички у роботі, здобуті під час проведення заходу.

Обухівське управління