Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тематичний семінар у Ірпінському управлінні ГУ ДПС у Київській області

опубліковано 19 листопада 2019 о 11:43

Днями Ірпінське управління ГУ ДПС у Київській області провело черговий тематичний семінар для платників податків. Семінар на тему «Зміни-РРО» провела начальник Ірпінського управління Людмила Ступак.

Під час заходу  податківец роз’яснювала платникам положення законів «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» (закони  № 128-IX та № 129-IX від 20.09.2019.

Людмила Ступак наголосила, що нові зміни щодо РРО не направлені на погіршення правил чи на зміну спрощеної системи оподаткування. Більше того, цими законами по другій групі фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку  збільшується  ліміт  річного обсягу доходу з 1,5 до 2,5 мільйонів гривень.

Крім того, реєстратори розрахункових операцій не потрібно використовувати спрощенцям І групи (річний дохід яких до 300 тис. грн), а також фізичним особам, які продають на ринку власні вживані речі або продукти власного підсобного господарства. Тобто торгівля на ринках і побутові послуги не потребуватимуть РРО.

Вона звернула увагу на те, якщо розрахунки за придбаний товар (послугу) проводяться у безготівковій формі без застосування платіжних карток і кошти перераховуються з поточного рахунку покупця на поточний рахунок продавця, така операція не потребує застосування РРО.

Присутні активно цікавилися особливостями змін в законодавстві та задавали питання, на які отримали відповідь.

Ірпінське управління ГУ ДПС у Київській області