Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Броварське управління ГУ ДПС у Київській області запрошує громадян задекларувати доходи, одержані у минулому році

опубліковано 11 січня 2020 о 13:58

Декларувати свої доходи — це конституційний обов’язок кожного громадянина.

З 1 січня розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2019 року.

 Відповідно до норм Податкового кодексу України  громадяни, які подають податкові декларації про майновий стан і доходи  розподіляються на дві категорії: осіб, які зобов’язані подавати річну декларацію, та осіб, які мають право подати декларацію добровільно.

Граничні строки подання декларації:

- для громадян, які зобов’язані згідно з Кодексом подати податкову декларацію, і осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, – до 01 травня 2020 року;

- для громадян, які мають право на податкову знижку – по 31 грудня 2020 року;

- для фізичних осіб-підприємців (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування)  – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (року).

Звертаємо увагу, що з  1 січня 2020 року запроваджено оновлену форму податкової декларації про майновий стан і доходи (зміни та доповнення внесені наказом Міністерства фінансів України від 25.04.2019 року № 177 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859»).

Ознайомитись з формою податкової декларації про майновий стан і доходи та  інструкцією щодо  її заповнення можна  за посиланням: https://tax.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/podatok-na-dohodi-fizichnih-/normativno-pravovi-akti/65107.html

Броварське управління ГУ ДПС у Київській області  звертає увагу громадян  території обслуговування що в рамках проведення деклараційної кампанії-2020, подати декларації про майновий стан та доходи можливо:

- особисто або уповноваженою на це особою до Центрів обслуговування платників ДПІ Броварського управління які розташовані за адресами:  м. Бровари, вул. Київська 286 та м. Славутич, проспект Дружби Народів, 17а.;

- надіслати поштою на вищезазначені адреси з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

 -  засобами електронного зв’язку в електронній формі без особистого відвідування територіальних органів ДПС. Для цього кожен бажаючий має змогу скористатись електронним сервісом  «Електронний кабінет». За допомогою даного сервісу, платники податків, також, можуть отримати інформацію про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Вхід до Електронного кабінету платника здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua. Звертаємо увагу, що подання декларації зазначеним способом здійснюється з використанням електронного цифрового підпису з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги". Отримати, безкоштовно,  електронний цифровий підпис може кожен бажаючий в представицтві акредидованого центру сертифікації ключів ІДД ДПС, який розміщено  в каб.№1 ЦОП Броварської ДПІ  за адресою м. Бровари, вул. Київська 286.

Броварське управління