Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія в Миронівській ДПІ

опубліковано 27 липня 2020 о 13:19

У Миронівській ДПІ Обухівського управлінні ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Застосування основних положень Податкового кодексу України». На запитання відповідав начальник Миронівської ДПІ  Олег СКОЛОТА.

Надаємо увазі читачів найцікавіші запитання та відповіді на них.

1.    Які нововведення запроваджено Законом № 466 для юридичних осіб – платників єдиного податку третьої групи?

Зміни у Законі № 466, які стосуються, юридичних осіб – платників єдиного податку третьої групи:

- зменшено із 15-ти до 10-ти календарних днів строк, до закінчення якого платник єдиного податку третьої групи зі ставкою 5 % може подати заяву про зміну ставки цього податку на 3 % зі сплатою ПДВ;

- обмежено поширення пільги у вигляді земельного податку на юридичних осіб – платників єдиного податку 3 групи, при наданні нерухомого майна в оренду;

- визначено, що анулювання реєстрації платника єдиного податку контролюючим органом можливе у разі наявності податкового боргу, який перевищує 1020 грн на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів – в останній день другого із послідовних кварталів. 

 2.    Чи є зміни у періодичності подання звітності?

Законом № 466 внесено зміни до ст. 202 ПКУ, відповідно до яких встановлюється єдиний звітний період для усіх категорій платників ПДВ (у тому числі для платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, що передбачає реєстрацію платником ПДВ), який дорівнює календарному місяцю.

Квартальний звітний період для податкової звітності з ПДВ скасовується.

Обухівське управління