Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» в Обухівській ДПІ

опубліковано 17 листопада 2020 о 15:10

В Обухівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з начальником ДПІ Світланою БЄЛЯЄВОЮ на тему: «Електронні сервіси на допомогу платникам податків».

В ході спілкування з абонентами були надані роз’яснення з питань де платник податків має змогу дізнаватися про зміни в законодавстві, слідкувати за наданням роз'яснень, консультацій, якими сервісами фізична особа – підприємець  може скористатись  через відкриту частину електронного сервісу «Електронний кабінет», як платнику податків отримати інформацію про наявність або відсутність податкового боргу, тощо.

Надаємо увазі читачів найцікавіші запитання та відповіді на них.

1. Де можна отримати електронні ключі для входу до приватної частини Електронного кабінету?

Електронні ключі для входу до приватної частини Електронного кабінету можна отримати в будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів, а також в режимі on-line через Privat 24 (для клієнтів АТ КБ Приватбанку)>Усі послуги>Бізнес> Електронний цифровий підпис.

2. Чому при підписанні першого документа новими ключами через Електронний кабінет приєднання до договору не відбувається?

Для приєднання до Договору платникам податків потрібно надсилати будь-який перший документ з новим електронним цифровим підписом засобами електронного зв’язку за допомогою будь-якого іншого програмного забезпечення.

3.  Як можна отримати безкоштовно програмне забезпечення для підписання документів в електронному вигляді?

Отримати безкоштовно програмне забезпечення для формування та підписання документів в електронному вигляді можна на офіційному сайті ДПС України в розділі: Електронна звітність/Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності «Єдине вікно подання електронної звітності» або за посиланням: https: //tax.gov.ua/elektronna-zvitnist.

Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області