Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«ДІЯ» в дії

опубліковано 16 червня 2021 о 13:48

Нещодавно працівниками Вишгородської ДПІ ГУ ДПС у Київській області було застосовано у практичній роботі новий режим роботи ІТС Податковий блок «Перевірка цифрових документів у застосунку «ДІЯ», що надає можливості перевірки електронних цифрових документів під час надання адміністративних послуг.

Нагадуємо, що 19.03.2021 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 14.12.2020 №766 «Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків», цим наказом затверджено ряд змін якими передбачено, що під час проведення реєстрації, внесення змін, отримання картки платника податків або відомостей з ДРФО можна застосовувати відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки (е-паспорт), у свідоцтві про народження (е-свідоцтво про народження), інформації про зареєстроване місце проживання, що міститься в Єдиному державному демографічному реєстрі, та інформації, що міститься в довідці, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Інколи життєві ситуації вимагають від громадянина мати при собі безліч паперових копій еквівалентів документів, але з додатком «Дія» все набагато простіше, відтепер користувачі програми зможуть проходити валідацію паспортів безпосередньо з додатку використовуючи у дії так званий шерінг документів. Ця функція дозволяє надати електронну копію документів при отриманні адміністративних послуг в ДПС, тощо. Шерінг потрібен для тих випадків, в яких людина має надати установі свої основні дані – ім’я, прізвище, серію та номер паспорта. Відсканувавши QR-код з «Дії» ДПС отримає необхідні дані.

Вишгородська ДПІ ГУ ДПС у Київській області запрошує громадян скористатися новою послугою при отриманні адміністративних послуг. Це зручно, швидко та доступно!

 Вишгородський сектор організації роботи