Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вебінар щодо новацій в застосуванні РРО/ПРРО відбувся у Богуславській ДПІ ГУ ДПС у Київській області

опубліковано 22 червня 2021 о 16:32

Податківці Богуславської ДПІ ГУ ДПС у Київській області провели вебінар, де розповіли учасникам про новації в застосуванні РРО/ПРРО підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування.

У заході взяли участь заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр МАЗУРЕНКО та начальник Богуславської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Вікторія ПІДОПРИГОРА.

Учасників  вебінару інформували про вимоги щодо застосування РРО у 2021 році та про розширення сфери їх застосування з 01 січня 2022 року.

Зокрема, Олександр МАЗУРЕНКО звернув увагу на те, що використання програмних реєстраторів розрахункових операцій мають переваги перед класичними, а саме:

швидка та зручна реєстрація ПРРО через Електронний кабінет;

можливість використання режиму «офлайн»;

за допомогою різних гаджетів (програмне забезпечення можна завантажити на смартфон, планшет, комп’ютер тощо);

електронні чеки замість паперових;

відсутність необхідності ведення книг обліку розрахункових операцій.

Під час заходу Вікторія ПІДОПРИГОРА зазначила, що програмне забезпечення для програмного реєстратора розрахункових операцій може бути одночасно встановлено на будь-яку кількість пристроїв, але використовувати один ПРРО можна тільки на одному пристрої і тільки одним касиром.

Під час спілкування з громадянами та суб’єктами господарювання, які долучились до вебінару, надано докладні роз’яснення актуальних питань від платників податків щодо порядку реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій та його використання.