Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн вебінар по питанням легалізації заробітної плати в Яготинській ДПІ ГУ ДПС у Київській області

опубліковано 24 червня 2021 о 15:58

Вчора, 23 червня 2021 року в Яготинській ДПІ ГУ ДПС у Київській області у режимі онлайн зв’язку відбувся вебінар на тему «Легалізація заробітної плати».

У заході взяли участь заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Володимир ЛУГОВСЬКИЙ, заступниця  начальниці Яготинської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Віта Саса та ГДІ Бориспільського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Оксана Бандурка.

Роботу вебінару розпочав Володимир ЛУГОВСЬКИЙ, який повідомив, що легалізація заробітної плати залишається найактуальнішим питанням сьогодення. Чимало роботодавців ігнорують гарантований рівень мінімальної заробітної плати і змушують найманих працівників працювати на невелику зарплату а часом зовсім не декларуючи оплату їхньої праці. Виплата заробітної плати в “конвертах” позбавляє працюючих визначених законодавством гарантій, через несплату єдиного соціального внеску наймані працівники втрачають страховий стаж та можливість одержання достойної пенсії за віком, по інвалідності, в зв’язку з втратою годувальника та в інших випадках, передбачених законодавством.

Підприємства, установи організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності, при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати.

Віта Саса звернула увагу на те, що оформлення на роботу має бути офіційним, а виплата заробітної плати відповідно до законодавства – прозора і відкрита. В іншому випадку, роботодавці позбавляють своїх працівників достойної пенсії в майбутньому та соціальної захищеності у випадках, передбачених законодавством, а також сприяють порушенню трудового законодавства.

Наприкінці лектори відповіли на запитання учасників вебінару.

  Яготинська  ДПІ ГУ ДПС у Київській області