Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Процедура реєстрації фізичних осіб у Державному реєстрі: ДПС нагадує про зміни

опубліковано 20 липня 2021 о 16:50

Бориспільська ДПІ ГУ ДПС у Київській області нагадує про зміни до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків внесені наказом Міністерства фінансів України від 14.12.2020 р. № 766, який набрав чинності з 19.03.2021 року.

Цим наказом змінено процедуру видачі реєстраційного номеру облікової картки платника податків та введено в дію ряд таких новацій:

Змінено процедуру реєстрації:

– дитини у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків (далі – ДРФО) під час державної реєстрації її народження;

– фізичних осіб віком від 14 до 18 років у ДРФО під час оформлення паспорта громадянина України вперше;

– іноземців або осіб без громадянства у ДРФО з метою набуття статусу електронного резидентства України та доступу до електронних послуг, що надаються в Україні.

Також з’явилась можливість під час реєстрації, внесення змін, отримання картки платника податків або відомостей з ДРФО, застосовувати відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки (е-паспорт), інформації, що міститься у свідоцтві про народження (е-свідоцтво про народження), інформації про зареєстроване місце проживання, що міститься в Єдиному державному демографічному реєстрі, та інформації, що міститься в довідці, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Визначено, що підтвердженням достовірності реєстраційного номера облікової картки платника податків є документ, що засвідчує реєстрацію особи у ДРФО (картка платника податків), або дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з ДРФО, внесені до паспорта громадянина України або свідоцтва про народження. Тобто, особа за власним вибором пред'являє один із зазначених документів для надання даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Крім того, особа може пред'явити копію документа, що засвідчує реєстрацію особи в ДРФО, у т. ч. і в електронному вигляді, за умови наявності в одержувача інформації технічної можливості здійснити перевірку відповідності реєстраційних даних фізичної особи даним ДРФО в електронній формі, зокрема засобами Порталу "Дія".

Бориспільська ДПІ