Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» в Миронівській ДПІ

опубліковано 23 липня 2021 о 08:38

В Миронівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Переваги подання податкової звітності за допомогою електронних сервісів». Начальник ДПІ Олег Сколота надав вичерпні відповіді платникам, телефоном, у ході сеансу «гарячої лінії». Пропонуємо Вашій увазі деякі з питань:

1. Яким чином подати заявку та отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків через Електронний кабінет платника?

Фізична особа – платник податків може отримати Відомості з Державного реєстру фізичних осіб –платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, скориставшись Електронним кабінетом. Вкладка «Запит про суми виплачених доходів» режиму «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету надає можливість користувачу після проходження електронної ідентифікації сформувати, підписати та надіслати Запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді. Запит заповнюється автоматично відповідно до реєстраційних даних платника податків. Відповідь на запит можна переглянути у вкладці «Вхідні документи» режиму «Вхідні/вихідні документи» або у вкладці «Запит про суми виплачених доходів» режиму «ЕК для громадян.

 2. Як завантажити власний кваліфікований сертифікат відкритого ключа?

Користувачі мають можливість завантажити кваліфіковані сертифікати відкритих ключів на персональний комп’ютер з розділу «Пошук сертифікатів та СВС» офіційного інформаційного ресурсу Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС через вкладку «Пошук сертифікатів» використовуючи поля «Код ЄДРПОУ»/«Реєстраційний номер облікової картки платника податків»/«УНЗР ІD картки».

3. Які є електронні нововведення?

Електронні сервіси ДПС за рахунок використання сучасних інформаційних технологій забезпечують дистанційне спілкування з податковою службою, значно спрощують та скорочують отримання адміністративних послуг, довідок, подачу звітності,  а за допомогою сервісу «ЗІР», сторінок  ДПС у соціальних мережах Facebook, Telegram, на YouTube-каналі  можна переглянути анонси, новини та іншу корисну інформацію.

 Новий електронний сервіс – «InfoTAX»,  дає можливість платникам податків отримувати інформацію в режимі реального часу про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, про результати обробки документів, про строки подання звітності та сплати податків.

 Для доступу до сервісу необхідно у відповідному месенджері (наприклад, Telegram) знайти «InfoTAX»), в якому перейти за посиланням до Електронного кабінету для ідентифікації та завершення налаштування нового сервісу.

 

Миронівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області