Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ірпінська ДПІ провела вебінар на тему: «Аспекти одноразового (спеціального) добровільного декларування та використання Електронного кабінету при подачі декларації. Порядок подання декларації на отримання податкової знижки на навчання»

опубліковано 20 вересня 2021 о 12:12

Податківці Ірпінської ДПІ ГУ ДПС у Київській області провели вебінар, де розповіли учасникам про законодавчі засади проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів, з яких податок не сплачувався. Начальник Ірпінської ДПІ Лілія Суліма зауважила, що подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Фізична особа звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування активів. Також зазначила, що відомості, які містяться в одноразових (спеціальних) добровільних деклараціях та доданих до них документах, є конфіденційною інформацією та не підлягають розголошенню без письмової згоди громадянина, окрім випадків, коли це прямо передбачено законами або рішенням суду. Також посадовець звернула увагу й на те, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування буде відбуватися виключно в електронному вигляді – шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету у розділі  «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація.

Детальніше з порядком одноразового (спеціального) добровільного декларування можна ознайомитися за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

Наприкінці заходу учасникам зустрічі надано відповіді на запитання та рекомендовано долучитися до інформаційних ресурсів ДПС.

Ірпінська ДПІ ГУ ДПС у Київській області