Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Якщо не працює програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО) необхідно подавати форму№2-ПРР

опубліковано 20 вересня 2021 о 12:14

ГУ ДПС у Київській області нагадує платникам податків-користувачам РРО, що згідно Закону України від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» необхідно повідомляти податкову інспекцію  про будь-які несправності РРО.

По-перше:

При виявленні несправностей РРО платнику необхідно письмово або засобами телекомунікацій в довільній формі повідомити центр сервісного обслуговування протягом робочого дня, в якому виявлено пошкодження.

По-друге:

Платник податків-користувач РРО повідомляє контролюючому органу письмово або засобами телекомунікацій в довільній формі протягом двох робочих днів після дня виявлення пошкодження. Якщо пошкодження виявлене у ПРРО, то платник засобами телекомунікацій має подати до податкової інспекції, за встановленою формою, відповідне повідомлення. Також слід  повідомити виробника програмного РРО та/або центру сервісного обслуговування.

Крім того, у разі виявлення несправностей програмного РРО або його викрадення чи компрометації особистого ключа користувач РРО зобов’язаний протягом дня, в якому виявлено несправність, засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій направити до контролюючого органу і виробника програмного РРО та/або центру сервісного обслуговування (за наявності) Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 2-ПРРО. 

Зокрема звертаємо увагу, що нормами Закону № 265 передбачено застосування санкцій за не проведення розрахункових операцій через РРО та/або програмного РРО.