Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Єдиний рахунок: у чому переваги?

опубліковано 11 жовтня 2021 о 09:11

Єдиний рахунок – це один рахунок для сплати податків і зборів усіма платниками податків.

Єдиний рахунок відкривається в Казначействі на ім’я податкової служби, проте, гроші, які враховуються на цьому рахунку, податковій не належать.

Переваги користування єдиним рахунком в тому, що такий спосіб сплати податків і зборів є комфортним. Використання єдиного рахунку скорочує платникам фінансові витрати і час на формування розрахункових документів.

Щоб перейти на єдиний рахунок, необхідно здійснити три простих кроки. В електронному кабінеті платника податків за адресою: cabinet.tax.gov.ua;

Крок перший – в розділі «Заяви запити для отримання інформації» подати «Повідомлення про використання єдиного рахунку» (далі – Повідомлення) за формою J1307001 – для юридичних осіб, F1307001 – для фізичних осіб.

Крок другий – отримати квитанцію № 2 про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок. (квитація містить інформацію щодо реквізитів єдиного рахунку).

Крок третій – надати до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або з визначенням одержувачів.