Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «Гаряча лінія» у Миронівській ДПІ

опубліковано 19 жовтня 2021 о 08:24

У Миронівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» із заступником начальника ДПІ Тетяною ЯБЛОНСЬКОЮ на тему: «Легалізація трудових відносин як запорука соціальних гарантій у майбутньому».

Надаємо увазі читачів найцікавішу підбірку запитань - відповідей на дану тематику.

 Які дії необхідно здійснити підприємцю під час оформлення нового працівника на роботу?

Під час оформлення нового працівника на роботу, підприємцю необхідно:

-укласти в письмовій формі трудовий договір;

-оформити наказ про прийняття на роботу;

повідомити органи державної податкової служби про прийняття працівника на роботу. Повідомлення про прийняття на роботу подається до початку роботи працівника (згідно встановленої форми).До кого необхідно звертатися у разі порушення моїх трудових прав та не виплати мені заробітної плати?

 Працівники, які працюють без укладання трудового договору, мають право звернутись до суду. Необхідно зазначити, що роботодавцям заборонено допускати працівника до роботи без укладення трудового договору та повідомлення про це органів державної податкової служби. Варто зауважити, що за таке порушення законодавства про працю, крім адміністративної та кримінальної відповідальності роботодавця, передбачено також фінансову відповідальність.

 Яким чином працівник може перевірити оформлення трудових відносин?

 На сьогоднішній день, зареєструвавшись на веб-порталі Пенсійного фонду України, кожна застрахована особа має можливість контролювати свою зарплату та майбутню пенсію, перевіряти факт сплати внесків та суму, з якої вони перераховуються.

Отримати інформацію про нараховану заробітну плату, відрахування єдиного соціального внеску та розмір страхового стажу можна в управлінні Пенсійного фонду України за місцем проживання або за допомогою веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України (http://portal.pfu.gov.ua/).

Миронівська ДПІ