Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч на Макарівщині за «круглим столом» з актуальних питань

, опубліковано 25 жовтня 2021 о 11:32

Нещодавно  в Макарівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбулося чергове засідання «круглого столу» з питань новацій податкового законодавства, застосування ПРРО та надання електронних послуг за участі  начальника ДПІ Лілії Джиги.

Під час спілкування Лілія Джига наголосила на питанні одноразового  добровільного декларування. Вона розповіла присутнім про  кампанію декларування, яка розпочалась 1 вересня 2021 року.

Посадовець також акцентувала увагу на механізмі одноразового декларування, суб'єктах і об‘єктах декларування, ставках та можливості розстрочення сплати одноразового збору. Було наголошено, що добровільне декларування – це цивілізований шлях легалізації доходів та майна.

Серед іншого обговорювали питання змін у розрахункових документах, що набули чинності з 1 жовтня, застосування з 1 січня 2022 року РРО/ПРРО  платниками єдиного податку, порядку реєстрації та роботи з ПРРО та  посилення відповідальності за порушення правил здійснення готівкових розрахунків суб’єктами господарювання з 2022 року.

Окремо розглянули роботу Електронного кабінету платника. Лілія Джига детально розповіла про переваги кабінету: можливості подання звітності, листування з податковими органами, отримання інформації по розрахунках з бюджетом, отримання довідки про відсутність заборгованості та інше.

На завершення заходу учасники отримали відповіді на проблемні питання, що їх цікавили. 

Макарівська ДПІ