Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одноразове добровільне (спеціальне)декларування на онлайн-семінарі в Переяславі

опубліковано 26 листопада 2021 о 13:37

Нещодавно в Переяславській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся онлайн-семінар щодо одноразового добровільного декларування за участі начальниці ДПІ Олесі Хмельницької.

Олеся Хмельницька відкрила засідання  он-лайн семінару та проінформувала  присутніх з порядком  одноразового добровільного декларування громадян.

Декларація з одноразового (спеціального) добровільного декларування подається виключно в електронній формі через електронний кабінет платника податку.

Фізичні особи, які мають активи, з яких не було сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори в період до 1 січня 2021 може самостійно прийняти рішення щодо подання одноразової декларації. Крім того було повідомлено, що скористатися  «податковою амністією» може виключно особа, яка є повнолітньою та дієздатною, але при цьому з 2005 року не перебуває/перебувала на державній службі і не знаходиться під санкціями.

Об’єктами декларування можуть бути такі активи як:

-         кошти у національній та іноземній валютах, банківські метали;

-         нерухомість;

-         автомобілі;

-         предмети мистецтва, антикваріат, ювелірні вироби;

-         корпоративні та майнові права на об’єкти інтелектуальної власності;

-         цінні папери;

-         інші активи, які були придбані за рахунок доходів з яких не було сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори в період до 1 січня 2021.

Під час проведення  семінару було акцентовано увагу, що «податкова амністія» - це можливість легалізувати статки з яких не було сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори в період до 1 січня 2021 року та бути захищеним державними гарантіями і звільнятися від відповідальнос

Олеся Хмельницька наголосила, що фізичним особам, які виявили бажання скористатися правом на подання одноразової  (спеціальної) добровільної декларації  в термін до 01 вересня 2022 року необхідно подати особисто в електронній формі   засобами інформаційно-телекомунікаційної системи "Електронний кабінет".

На всі питання платників було надано грунтовні відповіді.