Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ірпінські податківці розповідали партнерам з Пенсійного фонду України про податкову амністію та використання електронних сервісів для отримання податкової інформації

, опубліковано 03 грудня 2021 о 10:38

    Начальник Ірпінської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Лілія Суліма провела зустріч з начальником відділу обслуговування громадян №7 «сервісний центр» управління обслуговування громадян ГУ ПФУ у Київській області Оксаною Марченко під час якої поінформувала, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, розповіла про активи, що підлягають декларуванню та особливості подання одноразової добровільної декларації. Посадовець зазначила, що в декларації фізична особа самостійно визначає суму збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування за ставками 5 відсотків (для активів, які знаходяться на території України), 9 відсотків (для активів, які знаходяться поза межами території України) та 2,5 відсотка (щодо номінальної вартості державних облігацій України). Сплатити суму збору потрібно протягом 30 календарних днів з дня подання декларації. Також очільниця інспекції  розповіла про можливості кожного платника податків спілкуватись з податковою службою за допомогою електронних сервісів ДПС України. Вона  ознайомила Оксану Марченко з роботою «Електронного кабінету платника», призначення якого – надати платнику податків можливість реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування у режимі онлайн, суттєво зменшити витрати на адміністрування податків.

Підсумовуючи результат зустрічі Лілія Суліма подякувала  за співпрацю та висловила  впевненість, що тільки завдяки спільним заходам можливо досягнення стабільних позитивних результатів.  

Ірпінська ДПІ ГУ ДПС у Київській області