Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація заробітної плати на зустрічі в Яготинській ДПІ з представниками ГО «Оборона»

опубліковано 04 січня 2022 о 10:01

Нещодавно в Яготинській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбулася зустріч з керівником ГО «Оборона» Гетою Надією.

Начальниця ДПІ Валентина Коновал відкрила зустріч з інформацією, що легалізація заробітної плати залишається найактуальнішим питанням сьогодення. Чимало роботодавців ігнорують гарантований рівень мінімальної заробітної плати і змушують найманих працівників працювати на невелику зарплату а часом зовсім не декларуючи оплату їхньої праці. Виплата заробітної плати в “конвертах” позбавляє працюючих визначених законодавством гарантій, через несплату єдиного соціального внеску наймані працівники втрачають страховий стаж та можливість одержання достойної пенсії за віком, по інвалідності, в зв’язку з втратою годувальника та в інших випадках, передбачених законодавством.

Підприємства, установи організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності, при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати.

Оформлення на роботу має бути офіційним, а виплата заробітної плати відповідно до законодавства – прозора і відкрита. В іншому випадку, роботодавці позбавляють своїх працівників достойної пенсії в майбутньому та соціальної захищеності у випадках, передбачених законодавством, а також сприяють порушенню трудового законодавства.