Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова амністія, застосування програмного РРО та декларування доходів – тема зустрічі, що відбулася у Кагарлицькій ДПІ ГУ ДПС у Київській області

опубліковано 13 січня 2022 о 11:30

Податкова амністія, застосування програмного РРО та  декларування доходів громадянами – такою була тема зустрічі з платниками податків, що відбулася у Кагарлицькій ДПІ ГУ ДПС у Київській області 12 січня 2022 року.

У заході взяла участь начальниця ДПІ Людмила ЦИГАНОК, яка нагадала присутнім, що з 1 січня 2022 року набрали чинності положення абзацу четвертого пункту 61 підрозділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України згідно з якими фізичні особи-підприємці, що перебувають на спрощеній системи оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ-IV груп, зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – ПРРО) для здійснення розрахункових операцій. Саме з цієї дати виникає обов’язок застосування у своїй діяльності вищезгаданих систем обліку. Не застосовують РРО або ПРРО платники єдиного податку першої групи.

Окремим питанням зустрічі було одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету. Людмила ЦИГАНОК зауважила, що одноразове добровільне декларування відбуватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.

Також начальниця ДПІ зауважила, що з 1 січня 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2021 року.

Відтак річну податкову декларацію про доходи за минулий рік за новою формою зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2022 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Наприкінці заходу учасникам зустрічі надано відповіді на запитання та рекомендовано підписатися на офіційні сторінки ДПС у мережі Фейсбук та Телеграм, а також слідкувати за новинами на сайті Головного управління ДПС у Київській області https://kyivobl.tax.gov.ua/.

Кагарлицька ДПІ