Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Захід для бізнесу Білоцерківщини щодо застосування касових апаратів

опубліковано 14 січня 2022 о 12:48

Вчора, за ініціативою КПБМР «Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви» проведено захід для підприємців за актуальною темою: «Застосування касових апаратів та товарний облік». Від податкової служби, на заході, була присутня начальник Білоцерківської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Наталія Коновал.

Під час виступу Наталія Коновал наголосила, що з 01січня 2022 року значно розширилось коло суб’єктів господарювання, які повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій.

Застосування РРО та/або ПРРО платникам єдиного податку другої – четвертої груп незалежно від обсягу доходу за умови здійснення розрахункових операцій стало обов’язковим.

Проте, як зазначила очільник, у статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» визначено перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (програмні РРО) з використанням розрахункових книжок (далі – РК) та книг обліку розрахункових операцій (далі – КОРО), а також граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг), при перевищенні якого застосування РРО та/або програмних РРО є обов’язковим.

Білоцерківська ДПІ