Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальником Бородянської ДПІ проведено зустріч з платниками податків Бородянської ОТГ

опубліковано 17 січня 2022 о 14:30

Начальником Бородянської ДПІ Юлією Титенко проведено зустріч з платниками податків Бородянської ОТГ щодо новацій податкового законодавства, застосування РРО, переваги подання звітності в електронному вигляді а також про можливості скористатись одноразовим декларуванням активів фізичних осіб.

Зокрема, начальник податкової інспекції звернула увагу на необхідності використання РРО чи ПРРО платниками податків спрощеної системи оподаткування II-ІV груп, які здійснюють готівкові розрахунки. Однак, зауважила, що наразі від обов’язкової фіскалізації звільнені підприємці сільської місцевості, річний обсяг виручки у яких не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, та ФОПи “cпрощенці” I групи.

Під час зустрічі Юлія Титенко нагадала присутнім про те, що з 26 листопада 2021 року затверджено новий Порядок ведення товарного обліку, який передбачає обов’язок вести облік товарних запасів підприємцям, які здійснюють розрахункові операції в готівковій або безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів та перебувають на загальній системі оподаткування, або ж на спрощеній 3 групи та є платниками ПДВ. Окрім того, нові правила обліку поширюються на підприємців єдиного податку будь-якої групи, які торгують технічно складними побутовими товарами, лікарськими засобами, виробами медичного призначення або ж ювелірними і побутовими виробами.

Також було наголошено присутнім на зміну з 1 січня 2022 року розмірів ставок єдиного податку та ЄСВ у зв’язку із збільшенням заробітної плати, та наголосила платникам податків на необхідності своєчасної та повної сплати податкових зобов’язань, та у такий спосіб подбати про бюджети власних громад. Під час зустрічі детально зупинилася на розгляді функціональних можливостей Електронного кабінету платника, сервісу за допомогою якого можна не лише подавати податкову звітність, а й оформляти запити до служби та вести листування, а також оперативно отримати інформацію щодо власних розрахунків з бюджетом.

Окремою темою розмови стало роз’яснення платникам податків норм Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету”.

Користуючись можливістю керівник податкової інспекції нагадала платникам, що з 1 січня 2022 року стартувала кампанія декларування доходів громадян.

Бородянська ДПІ