Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Броварській ДПІ відбулась зустріч з платниками щодо РРО та ПРРО

опубліковано 17 січня 2022 о 16:57

Броварська ДПІ  ГУ ДПС у Київській області  з метою проведення масово - роз’яснювальної роботи на виконання доручення голови Державної податкової служби України від 12.01.2022 №446/7/99-00-07-05-03-07 у зв’язку зі змінами в законодавстві  з 01.01.2022  щодо застосуванні реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій  провела зустріч з суб’єктами господарювання та просимо  розмістити матеріали зустрічі на сторінці Фейсбук ГУ ДПС у Київській області.

Зустріч відбулася в центрі обслуговування платників Броварської ДПІ з платниками єдиного податку 2-4 груп з питання переваги застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, зокрема програмного продукту ДПС України, який безкоштовно завантажується з офіційного сайту Державної податкової служби України.

Фахівці відділу електронних сервісів продемонстрували підприємцям відео урок, який також розміщений на сайті в банері «Програмні РРО», де  у доступній формі фахівцями ДПС України розповідається про формування електронної печатки для ПРРО, реєстрацію ПРРО, отримання електронних довірчих послуг та інше. Роз’яснили переваги у застосуванні РРО та ПРРО при веденні господарської діяльності (робота в легальному полі, автоматизація процесу підрахунку доходів, автоматизований контроль за асортиментом товарів, забезпечення контролю за діяльності працівників).

Також нагадали яким групам підприємців необхідно вести облік товарних запасів в обов’язковому порядку, а на яких підприємців наказ №496 не розповсюджується взагалі.

Фахівці Броварської ДПІ відповіли на питання, що виникли у підприємців під час проведення зустрічі. Учасникам були надані Пам’ятки  про основні вимоги змін в законодавстві щодо застосуванні реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій.