Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ірпінська податкова про подання повідомлення за формою№20-ОПП

опубліковано 21 січня 2022 о 14:10

Ірпінська ДПІ ГУ ДПС у Київській області повідомляє, що відповідно до п.63.3 ст.63 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку. Згідно з розділом VIII Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 №1588 платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючий орган за основним місцем обліку, шляхом подання повідомлення за ф. №20-ОПП.

Повідомлення про об’єкти оподаткування за формою N20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття.

На підставі повідомлення про об’єкти оподаткування за формою N 20-ОПП здійснюється також взяття на облік за неосновним місцем обліку.

Платники податків можуть подати повідомлення за формою N20-ОПП засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

У разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об’єкта оподаткування, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення за формою N 20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни.

Якщо суб’єкт господарювання виявив помилку у повідомленні за ф. №20-ОПП він повинен подати повідомлення з виправленою інформацією про такі об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за ф. № 20-ОПП до органу ДПС за основним місцем обліку.

 Ірпінська ДПІ