Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кабмін переглянув перелік підприємців, які можуть працювати без РРО

опубліковано 24 січня 2022 о 15:57

Бориспільська ДПІ ГУ ДПС повідомляє, що уряд країни  звільнив підприємців, що здійснюють роздрібну торгівлю в сільській місцевості, від обов’язкового застосування РРО. Відповідне рішення було ухвалене 23 грудня на засіданні Кабінету Міністрів.

Постанову № 1359 вже оприлюднено на сайті КМУ.  Цей документ вносить зміни до постанови КМУ від 23 серпня 2000 р. № 1336, якою затверджено перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

Так, згідно з рішенням Уряду від обов’язкового застосування РРО звільняються суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на території селатоварами при умові не перевищення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій (167 розмірів мінімальної заробітної плати).

ВАЖЛИВО! У цьому разі розрахункові операції здійснюються з обов'язковим використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

Звільнення від РРО не діє за наявності хоча б однієї з таких умов:

-така роздрібна торгівля здійснюється в торговельному об’єкті, в якому також здійснюється торгівля підакцизними товарами;

-такими фізичними особами — підприємцями також здійснюється дистанційна торгівля, зокрема через Інтернет;

-сільськими радами та радами об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом, прийнято рішення про обов’язкове застосування на території села РРО та/або ПРРО для таких форм і умов проведення діяльності.

Одночасно, підприємці, які здійснюють роздрібну торгівлю продовольчими товарами у містах, втратили право працювати без РРО. 

Бориспільська ДПІ