Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На «гарячій лінії» - кампанія декларування доходів громадян отриманих у 2021 році

опубліковано 10 лютого 2022 о 16:36

Днями у Іванківсько-Поліській ДПІ Головного управління ДПС у Київській області начальником ДПІ Іриною ГОРДІЄНКО було проведено «гарячу лінію» на тему: «Кампанія декларування доходів громадян отриманих у 2021 році».

У ході спілкування громадянами територіальної громади були задані питання щодо основних випадків подання податкової декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік, які граничні строки подання декларації та сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації, хто має право скористатися правом на податкову знижку, перелік витрат, за якими платник має право на застосування податкової знижки за 2021 рік, переваги та порядок подання і заповнення декларації в електронному вигляді через Електронний кабінет платника податків та інше.

Під час розмови фахівцем було наголошено, що річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік громадяни зобов’язані заповнити і подати до 01 травня 2022 року за новою формою. Громадяни, які мають право на податкову знижку до 31 грудня поточного року. Також у громадян з’явилась можливість легалізації отриманих доходів шляхом одноразового (спеціального) добровільного декларування такою можливістю громадяни мають скористатися до 01 вересня 2022 року.

Нова форма декларації передбачає об’єднання звітності з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а також декларування частини прибутку контрольованої іноземної компанії.

На всі поставленні питання у ході «гарячої лінії» були надані вичерпні відповіді та роз’яснення в межах чинного законодавства України.

 Вишгородський сектор організації роботи