Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тематичний семінар у Миронівській ДПІ

опубліковано 22 лютого 2022 о 15:51

У Миронівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся тематичний семінар з фізичними особами-підприємцями щодо новацій податкового законодавства та легалізації трудових відносин.

Захід провів начальник ДПІ Олег СКОЛОТА, який поінформував суб’єктів господарювання про те, що 01 січня 2022 року набрали чинності зміни, внесені Законом України від 30.11.2021 №1914-ІХ до Податкового кодексу України, зокрема в частині оподаткування податком на доходи фізичних осіб доходу від продажу власної сільськогосподарської продукції.

Наголосив, що при продажу власної сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва) отримані від такого продажу доходи не є оподатковуваним доходом, якщо їх сума сукупно за рік не перевищує 12 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня звітного (податкового) року – у 2022 році це - 78000,0 гривень.

Окремим питанням семінару було легалізація трудових відносин. Очільник зауважив, що підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності, при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати.

 Працівники, які одержують гроші „в конвертах” позбавляють себе соціальних виплат та гарантій. Нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів.

Під час заходу надано відповіді на запитання та рекомендовано підписатися на офіційні сторінки ДПС у мережі Фейсбук та Телеграм, а також слідкувати за новинами на сайті Головного управління ДПС у Київській області https://kyivobl.tax.gov.ua/.

Миронівська ДПІ