Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Гаряча лінія в Миронівській ДПІ

опубліковано 04 серпня 2022 о 15:18

В Миронівській ДПІ Головного управління ДПС у Київській області відбулася гаряча лінія на тему: «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування. Щорічне декларування доходів громадян» за участю заступника начальника Миронівської ДПІ Тетяни ЯБЛОНСЬКОЇ.

Надаємо увазі читачів найцікавішу підбірку запитань – відповідей на дану тематику.

 

1.Хто може скористатись одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням?

Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть наступні категорії декларантів:     фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

 

2.Чи необхідно подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, якщо ФО володіє коштами, які розміщенні на депозитному (вкладному) банківському рахунку?

Фізичній особі необхідно подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, якщо вона володіє коштами, які розміщенні на депозитному (вкладному) банківському рахунку, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування.

 

3.Як можна подати  декларацію про майновий стан і доходи?

За вибором платника податку декларацію можна  подати в  один з таких способів:

- особисто за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою;

- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення - зробити це необхідно за п’ять днів до закінчення граничного строку;

- в електронному вигляді  - через Електронний кабінет платника.

На офіційному вебпорталі ДПС  в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» створено електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи» - цей сервіс дає змогу заповнити декларацію та  надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для отримання податкової знижки.

 

Миронівська ДПІ