Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум (тренінг) в Миронівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області

опубліковано 11 серпня 2022 о 16:09

Сьогодні начальником Миронівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Олегом Сколотою та провідними  фахівцями ДПІ  проведено  практикум (тренінг) з фізичними особами – підприємцями з питання подання податкової звітності за допомогою «Електронного кабінету платника».

Очільник ДПІ довів до присутніх, що електронне спілкування  платників з податківцями сьогодні – звична справа, оскільки і є тим самим  зручним, швидким,  а головне – безпечним механізмом спілкування. А під час воєнного стану актуально ще тим, що дає можливість платникам спілкуватися та отримувати інформацію, перебуваючи за кордоном.

Можливість електронного спілкування  забезпечує найпопулярніший сервіс ДПС – Електронний кабінет платника податків. Зокрема, через Електронний кабінет можна не тільки формувати та передавати до ДПС податкову  звітність, переглядати картки особового рахунку по кожному податку, а ще отримувати весь комплекс податкових адміністративних послуг, повністю виключивши  необхідність  особистого відвідування  інспекції. Податківці, в свою чергу налаштовані  на  максимальну допомогу  платникам в освоєнні сучасних, прогресивних технологій спілкування з ДПС.

Фахівці податкової надали практичну допомогу у заповненні Декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді та звернули увагу присутніх на те, що безкоштовним сервісом Державної податкової служби «Електронний кабінет», який працює в режимі реального часу можна скористатися цілодобово, основними перевагами подання платниками податків звітності в електронному вигляді є економія часу на її подання, постійне оновлення програмного забезпечення відповідно до останніх змін у податковому законодавстві, захист від несанкціонованих переглядів та втручань, арифметичний контроль за показниками податкової звітності, автоматичне створення архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.

Під час спілкування Олег Сколота ознайомив присутніх з окремими питаннями декларування громадянами доходів за 2021 рік та одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян.

Учасники практикуму обговорили  нагальні питання та отримали практичну допомогу в отриманні електронного цифрового підпису, в створенні, заповненні та поданні звітності в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінету  платника податків (http://cabinet.tax.gov.ua).

Миронівська  ДПІ