Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ірпінська ДПІ провела зустріч з платниками податків щодо користування Електронним кабінетом

опубліковано 11 серпня 2022 о 16:11

Нещодавно начальниця Ірпінської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Лілія Суліма провела практикум для платників податків на тему: «Подання звітності в електронному вигляді та листування з платниками через «Електронний кабінет». Алгоритм подання громадянами декларації про отримані доходи та майновий стан за 2021рік. Порядок подання одноразової(спеціальної)декларації. Реєстрація, перереєстрація РРО/ПРРО».

Лілія Суліма ознайомила присутніх з сучасними електронними сервісами Державної податкової служби України та правилами подання декларації про майновий стан і доходи для використання права на податкову знижку. Податківець на практиці продемонструвала:

– як користуватися Електронним кабінетом, призначенням якого є надання платнику податків можливості реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування в режимі on-line, а саме надсилати податкову звітність в електронному вигляді;

– як отримати інформацію щодо стану розрахунків з бюджетами;

-  як провести звірку щодо об’єктів оподаткування.

Особливу увагу під час навчання звернула увагу на заповнення та подання декларації про майновий стан і доходи для використання права на податкову знижку та наголосила присутнім, що подання звітності в електронному вигляді значно економить час та надає можливість уникнути черги.

Також нагадала про перелік витрат, дозволених для включення до податкової знижки, що є підставою для нарахування податкової знижки, про яку громадяни мають право заявити до 31 грудня 2022 року.

Користуючись нагодою, Лілія Суліма розповіла про триваючу компанію  одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів доходів.

Ірпінська ДПІ