Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бучанська ДПІ нагадує громадянам Бучанщини про кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування

опубліковано 12 серпня 2022 о 13:45

Бучанська ДПІ ГУ ДПС у Київській області нагадує, що триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, громадяни України, які є власниками активів, що не були оподатковані належним чином, можуть їх легалізувати. Для цього необхідно подати одноразову (спеціальну) декларацію, нарахувати одноразовий збір та сплатити його.

Необхідність подавати одноразову декларацію виникає тільки у тому випадку, якщо фізична особа має активи, з яких не було сплачено або сплачено не в повному обсязі податки і збори в періоди до 1 січня 2021 року. У разі ж якщо у платника відсутні такі активи, то подавати декларацію з нульовим значенням не потрібно.

Об’єктами декларування можуть бути: кошти у національній та іноземній валютах, банківські метали (золото, платина тощо); нерухомість (квартири, житлові будинки, нежитлові приміщення, земельні ділянки); автомобілі; предмети мистецтва, антикваріат, ювелірні вироби; корпоративні та майнові права на об’єкти інтелектуальної власності; цінні папери; інші активи (дороговартісні годинники, зброя, хутро, тварини рідкісних порід тощо).

Особи, які задекларують активи, придбані за доходи без сплати податків, за умови перерахування одноразового збору, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за ухилення від оподаткування в минулому. Тому податкова служба рекомендує скористатися можливістю розпочати історію сумлінного платника податків.

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті (https://cabinet.tax.gov.ua) та подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір.

Бучанська ДПІ