Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ірпінська ДПІ провела зустріч з громадськістю щодо використання Електронного кабінету

опубліковано 14 вересня 2022 о 12:55

В Ірпінській державній податковій інспекції Головного управління ДПС в Київській області було проведено зустріч щодо використання Електронного кабінету, яку провела начальник Ірпінської ДПІ Головного управління ДПС в Київській області Лілія Суліма.

Лілія Суліма розповіла, що кількість сервісів, які запроваджені ДПС для платників податків, постійно зростає відповідно до потреб бізнесу. На сьогодні в ДПС найпопулярніший сервіс серед платників – Електронний кабінет платника.
Податківець проінформувала платників податків, що це один із найбільш функціональних електронних сервісів ДПС, важливість використання якого особливо зросла під час карантину та у зв’язку із збройною агресією російської федерації та запровадженням воєнного стану, так як забезпечує дистанційні комунікації з податковими органами.

Також вона зазначила, що до переваг сервісу можна віднести зручність: при поданні декларації в електронній формі не потрібно нічого самому розраховувати, система автоматично сформовує податкову декларацію за вас. Її потрібно буде тільки надіслати й отримати по зворотному зв'язку повідомлення про те, що електронна декларація прийнята.

Крім того, робота в Електронному кабінеті унеможливлює виникнення помилок в обов'язкових реквізитах поданої декларації та випадків подання звітності не в повному обсязі. З його допомогою можна перевірити звіт на наявність арифметичних помилок , зберегти форму звіту в режимі «Чернетки» та використовувати її при створенні наступних звітів. Через Електронний кабінет можна отримати квитанції про прийняття органами податкової служби надісланого звіту протягом декількох хвилин.
Створений сервіс є допомогою для бізнесу, скорочує час на пошук інформації та допомагає уникнути помилок.