Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Бучанщині податківці провели вебінар

опубліковано 21 вересня 2022 о 14:15

«Порядок подання громадянами декларації про отримані доходи та майновий стан за 2021рік на отримання податкової знижки. Електронні сервіси ДПС України. Можливості «Електронного кабінету» платників податків».

В Бучанській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся вебінар з платниками податків на тему: « Порядок подання громадянами декларації про отримані доходи та майновий стан за 2021рік на отримання податкової знижки. Електронні сервіси ДПС України. Можливості «Електронного кабінету» платників податків». У заході взяла участь заступник начальника Бучанської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Валентина Мусієнко.

Фахівець інспекції докладно поінформувала учасників ZOOM-конференції про  основні аспекти  декларування громадян на отримання податкової знижки. Зауважила, що Декларація подається наочно або в електронному вигляді до 31.12.2022року через Електронний кабінет платника з накладанням кваліфікованого електронного підпису. Поінформувала слухачів, що для подання Декларації через портал ДПС фізичній особі необхідно увійти до Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Валентина Мусієнко відповіла на ряд запитань, що стосувалися сплати податків та подання податкової звітності, в електронному вигляді. Також під час спілкування було роз’яснено платникам про переваги користування сервісом ДПС «Електронний кабінет платника», про можливості дистанційного спілкування з податковою службою засобами сервісів «InfoTAX»», на використання таких інформаційних ресурсів ДПС України, як: Facebook, Telegram-канал

Окремо вона повідомила  про можливості використання Комунікаційної податкової платформи, яка створена для надання практичної оперативної допомоги платникам податків та повідомила її електронну адресу: kyivobl.ikc@tax.gov.ua, запросивши платників надсилати на цю адресу запити або звернення з коротким змістом питання та контактами для зворотного зв’язку та звернула увагу, що при виникненні у громадян питань щодо заповнення чи оформлення податкової звітності завжди можна отримати консультацію за телефоном (045-97) 48-590, або завітати до Центру Обслуговування Платників Бучанської ДПІ, за адресою:м.Буча,вул.Енергетиків,1а.

Бучанська ДПІ