Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову знижку на черговій зустрічі у Вишгородській ДПІ

опубліковано 22 вересня 2022 о 13:41

Вишгородська ДПІ ГУ ДПС у Київській області  провела чергову зустріч - навчання заступника начальника ДПІ Наталії Саханди з платниками податків,  мета якої - правила подачі декларації про майновий стан і доходи для використання права на податкову знижку.

В ході розмови посадовиця зазначила, що скористатися правом на податкову знижку можуть лише ті громадяни, які отримують доходи у вигляді заробітної плати та сплачують податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), висвітлила перелік витрат, які дозволені для включення до податкової знижки, граничні терміни та способи подання декларації.

Також ознайомила присутніх з бланком декларації, зразком її заповнення, та наголосила, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься. Податкову декларацію для отримання податкової знижки можна подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом «Електронний кабінет платника».

Фахівчиня розповіла платникам і про законодавчі норми добровільної кампанії одноразового декларування активів громадян, яка триватиме до 1 березня 2023 року та повідомила, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина,  який має право на таке декларування.

Крім того, було рекомендовано платникам, щоб бути в курсі всіх податкових новацій, підписатися на офіційні сторінки ДПС у мережі Фейсбук та Телеграм, а також слідкувати за новинами на сайті Головного управління ДПС у Київській області https:// kyivobl.tax.gov.ua/.

У ході навчання громадяни отримали консультативну допомогу щодо заповнення щорічної декларації про  майновий стан і доходи.

Вишгородська ДПІ