Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зміну облікових даних на зустрічі в Яготині

опубліковано 24 жовтня 2022 о 14:16

Нещодавно у Яготинській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбулася зустріч за участі начальниці Яготинської ДПІ Валентини Коновал з суб’єктами господарювання. Платників цікавило питання щодо необхідності подання платниками податків до податкових органів змін до відомостей про облікові дані.

Валентина Коновал звернула увагу присутніх, що в разі зміни даних (місце проживання, прізвища, імені, по-батькові, тощо) всі фізичні особи – платники податків зобов’язані протягом місяця, з дня виникнення таких змін, подавати до контролюючого органу відомості про зміну таких даних. Таке повідомлення відбувається шляхом подання Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб платників податків (Форма №5ДР) або Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта (Форма№5 ДРП).

Порядок внесення змін до облікових даних платників податків встановлено розд. ІХ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29.12.2011 за № 1562/20300.

Зокрема, згідно п.9.1 розд. ІХ Порядку контролюючі органи проводять внесення змін і доповнень до Єдиного банку даних юридичних осіб та Реєстру самозайнятих осіб на підставі:

інформації органів державної реєстрації;

інформації банків та інших фінансових установ про відкриття (закриття) рахунків платників податків;

документально підтвердженої інформації, що надається платниками податків;

інформації суб'єктів інформаційного обміну, уповноважених вчиняти будь-які реєстраційні дії стосовно платника податків;

рішення суду, що набрало законної сили;

даних перевірок платників податків.

Крім того, начальниця ДПІ доторкнулася питань отримання податкової знижки; одноразове (спеціальне) добровільне декларування; питання застосування РРО в умовах воєнного стану.

На всі питання було надано ґрунтовні відповіді.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа:kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській областіhttps://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Телеграм: t.me/tax_gov_ua

 Яготинська ДПІ