Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар на Таращанщині: Подання звітності в електронному вигляді

опубліковано 09 листопада 2022 о 15:03

Днями, фахівцями Таращанської ДПІ ГУ ДПС у Київській області проведено семінар - навчання для платників податків щодо подання звітності в електронному вигляді.

Начальниця Тетяна Діденко наголосила, що для комфортного звітування на вебпорталі ДПС України (tax.gov.ua) розміщені сервіси “Електронна звітність” та “Електронний кабінет платника податків”. Завдяки ним можна сформувати, перевірити та надіслати до ДПС податкову звітність, перевірити розрахунки з бюджетом, дізнатися про терміни сплати податків, а також іншу корисну інформацію.

Інформаційно-комунікаційні системи ДПС здійснюють авторизацію, підписання та прийняття електронних документів з використанням кваліфікованих електронних підписів на захищених носіях та «хмарних» КЕП:

Єдине вікно подання електронної звітності - приймає електроні документи, які підписані КЕП на захищених носіях та «хмарних» КЕП усіх авторизованих надавачів електронних довірчих послуг;

Електронний кабінет авторизує користувачів з використанням КЕП на захищених носіях та «хмарних» КЕП КНЕДП: ДІЯ, Приватбанк, Депозит Сайн, ЦСК Україна. Надає можливість підписання документів КЕП на захищених носіях та «хмарних» КЕП КНЕДП Приватбанк, Депозит Сайн, ЦСК Україна.

На сьогодні користувачі довірчих послуг КНЕДП ІДД ДПС мають змогу дистанційно перегенерувати особисті ключі, що зберігаються на незахищених носіях ключової інформації на власний захищений носій на сайті https://acskidd.gov.ua/

Таращанська ДПІ