Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо податкової знижки на навчання розповідали на семінарі в Тетіївській ДПІ

опубліковано 11 листопада 2022 о 14:10

Днями, в Центрі обслуговування платників Тетіївської ДПІ Головного управління ДПС у Київській області податківцями проведено семінар - навчання на тему: «Податкова знижка на навчання. Порядок подання декларації».

Відкриваючи захід фахівець ЦОП Олена Порхун зазначила, що громадяни України можуть повернути собі частину витрат за навчання у вигляді податкової знижки. При розрахунку податкової знижки враховуються витрати, понесені за навчання у вітчизняних закладах дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти за здобуття відповідної освіти за себе та/або члена сім'ї першого ступеня споріднення та/або особи, над якою встановлено опіку чи піклування, або яку влаштовано до прийомної сім'ї, дитячого будинку сімейного типу, якщо такого платника податку призначено відповідно опікуном, піклувальником, прийомним батьком, прийомною матір'ю, батьком-вихователем, матір'ю-вихователькою.

Для отримання знижки необхідно:

  • заповнити, та до 31 грудня подати за місцем реєстрації декларацію про майновий стан та доходи;

  • у декларації вказати суму одержаного за рік доходу у вигляді зарплати, вид понесених витрат, їх розмір і розраховану суму податку на доходи фізичних осіб до повернення.

Після отримання декларації визначається сума, що підлягає поверненню, яка  громадянам перераховується протягом 60 днів поштовим переказом або на банківський рахунок.

Загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку у звітному році, не може перевищувати суму річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого у вигляді заробітної плати.

До заробітної плати належать основна та додаткові винагороди, інші заохочувальні та компенсаційні кошти, які виплачують платнику податку на підставі відносин трудового найму.

Наголосила, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника» можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Тетіївська ДПІ