Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Іванківсько-Поліська ДПІ провела зустріч з громадськістю Полісся

опубліковано 20 грудня 2022 о 14:13

Днями начальниця Іванківсько-Поліської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Ірина Гордієнко провела зустріч з представниками громадськості Полісся.

Головна мета зустрічі - інформування суб’єктів господарювання про новації у податковому законодавстві під час воєнного стану, практичне ознайомлення з електронними сервісами ДПС України та особливості одноразового добровільного (спеціального) декларування.

При проведенні заходу  Ірина  Гордієнко  акцентувала увагу присутніх, що використання сервісу «Електронний кабінет» має великі переваги, адже за допомогою Електронного кабінету платники податків мають змогу підготувати, заповнити та надіслати податкову звітність в електронному вигляді, переглядати дані картки особового рахунка про стан розрахунків з бюджетом, формувати та заповнювати платіжні документи щодо сплати податків, зборів та інших платежів до бюджету, здійснювати офіційне листування з органами ДПС України з питань оподаткування, отримувати консультаційні послуги.

Крім того, посадовець нагадала про те, що триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, термін якого продовжено до 01.03.2023р. Та детально розповіла які активи підлягають одноразовому декларуванню, хто має право подати одноразову декларацію, які ставки збору з одноразового декларування, а також про терміни сплати податкового зобов’язання у разі подання декларації.

Також Ірина Гордієнко приділила увагу питанню адміністрування ПДВ та блокуванню реєстрації податкових накладних. Зокрема, були розглянуті зміни, внесені до постанови Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року №1165.

На завершення  начальниця ДПІ розповіла про новий формат спілкування з податковою - Комунікаційну платформу, мета роботи якої - швидке вирішення актуальних питань громадськості і бізнес спільноти та прийняття відповідних управлінських рішень, наголосила, що звернення можна направляти на електронну скриньку платформи kyivobl.ikc@tax.gov.ua.

Іванківсько-Поліська ДПІ