Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вишгородщина: Зустріч з платниками податків щодо вивчення проблемних питань зупинення реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних

опубліковано 13 січня 2023 о 08:59

У Вишгороді відбулася зустріч начальниці Вишгородського відділу податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Київській області Вікторії ДУДАРЕНКО з платниками податків на додану вартість щодо вивчення проблемних питань «Порядку зупинення реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування в ЄРПН», затверджених Постановою КМУ від 23.12.2022 № 1428, яка вступила в дію 11.01.2023 року.

Вікторія ДУДАРЕНКО ознайомила присутніх представників юридичних осіб з вказаним документом та закцентувала увагу, що у день набрання чинності постанови №1428 підлягають автоматичній реєстрації податкові накладні/розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, реєстрацію яких зупинено у період з 14.10.2022 до дати набрання чинності постановою КМУ від 23.12.2022 №1428, якщо у таких податкових накладних/розрахунках коригування зазначені операції з реалізації товарів/послуг з кодами УКТ ЗЕД/ДКПП, які наявні у врахованій таблиці даних платника податку за наявності суми податку, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Зокрема, начальниця відділу зауважила на розширення ознак безумовної реєстрації податкових накладних/ розрахунків коригування, а саме: обсяг постачання у податковій накладній, що підлягає наданню отримувачу, не перевищує 5 тис. грн; загальна сума абсолютних значень коригувань на зменшення/збільшення у розрахунку коригування не перевищує 5 тис. грн. При цьому обсяг операцій у поточному місяці, зазначених у зареєстрованих ПН/РК в ЄРПН, з урахуванням обсягу операцій у поданих ПН/РК, не перевищує 500 тис. грн.

Під час заходу присутні отримали відповіді на численні запитання щодо алгоритму дій при зупиненні реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській областіhttps://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Телеграм: t.me/tax_gov_ua

Вишгородський відділ податків і зборів з
юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб