Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вишгородські податківці провели ZOOM- конференцію на тему: «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану. Декларування податку на прибуток за 2022 рік. Актуальні питання щодо податкового законодавства по податку на прибуток юридичних осіб»

опубліковано 19 січня 2023 о 10:10

Днями начальниця Вишгородського відділу податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Київській області Вікторія Дударенко провела  ZOOM – конференцію з платниками податків на тему: «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану. Декларування податку на прибуток за 2022 рік. Актуальні питання щодо податкового законодавства по податку на прибуток юридичних осіб».

Начальник відділу докладно поінформувала учасників ZOOM-конференції про новації податкового законодавства, які набрали чинності з 1 січня 2023 року. Зокрема під час  спілкування с учасниками вебінару Вікторія Дударенко наголосила, що 03 січня 2023 року набрав чинності Закон України від 13 грудня 2022 року №2836-XI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України», яким зокрема передбачено  звільнення  платників податку на прибуток підприємств від відповідальності за несвоєчасне подання фінансової звітності разом з аудиторським звітом та уточнюючої декларації з цього податку, яка подається у разі уточнення показників такої фінансової звітності із встановленням зобов’язання щодо подання таких документів протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні, також платникам надано можливість на період дії воєнного стану виправляти помилки, що призвели до заниження податкових зобов’язань, без нарахування та сплати штрафних санкцій та інші зміни.

В ході спілкування начальниця відділу наголосила, що наказ міністерства фінансів України від 13.09.2022 № 274 «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 03.11.2022 за № 1358/38694, набрав чинності 18 листопада 2022 року та зауважила, що зміни до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 №897, пов’язані з оподаткуванням податком на прибуток підприємств операцій резидентів Дія Сіті платників податку на особливих умовах. Більш детально зі змінами та прикладами подання Декларації платниками податку на прибуток підприємств, якими подана заява про перехід на оподаткування як резидента Дія Сіті – платника податку на особливих умовах, можна ознайомитися у листі Державної податкової служби України від 13.12.2022 р. № 16349/7/99-00-21-02-01-07.

Окремо Вікторія Дударенко повідомила  про можливості використання Комунікаційної податкової платформи, яка створена для надання практичної оперативної допомоги платникам податків та повідомила її електронну адресу: kyivobl.ikc@tax.gov.ua, запросивши платників надсилати на цю адресу запити або звернення з коротким змістом питання та контактами для зворотного зв’язку.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській областіhttps://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Телеграм: t.me/tax_gov_ua

 Вишгородський відділ податків і зборів з

юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб