Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання «Круглого столу» на Білоцерківщині щодо новацій у строках здійснення заходів з погашення податкового боргу платників податків

опубліковано 17 лютого 2023 о 15:32

Сьогодні начальницею Білоцерківського відділу по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Київській області Лесею ГЛИНЯНОЮ проведено засідання «круглого столу» з платниками Білоцерківського району, які мають податковий борг, що перевищує 100 тисяч гривень.

Під час заходу присутніх ознайомили із новаціями внесеними Законом України від 03.11.2022 року №2719-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо приватизації державного і комунального майна, яке перебуває у податковій заставі, та забезпечення адміністрування погашення податкового боргу».

Зокрема Леся Глиняна наголосила, що новим абзацом п’ятим підпункту 69.9 пункту 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI відновлюється перебіг строків здійснення заходів з погашення податкового боргу платників податків - суб’єктів господарювання, які мають можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки, передбачені статтями 59-60, 87-101 цього Кодексу, та/або визначення грошових зобов’язань згідно із статтею 116 цього Кодексу.

Крім того зосередила увагу платників, що сплата податкового боргу здійснюється відповідно до Наказу МФУ від 24.07.2015 №666 з кодом виду сплати 140. Розрахунковий документ приймається до виконання незалежно від напряму сплати, зазначеного в полі «призначення платежу» розрахункового документа, зарахування коштів відбувається у порядку черговості виникнення боргу. 

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа:kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській областіhttps://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Телеграм: t.me/tax_gov_ua

Білоцерківський відділ по роботі 

з податковим боргом