Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Білоцерківщина: Податківцями проведено сеанс телефонного зв’язку «Гаряча лінія» щодо декларування податку на прибуток за 2022 рік

опубліковано 03 лютого 2023 о 16:05

Сьогодні, у територіальному підрозділі ГУ ДПС у Київській області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Актуальні питання декларування податку на прибуток за 2022 рік». 

На запитання платників податків відповідала начальниця Білоцерківського відділу податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС у Київській області Ольга Шульга.

Під час сеансу телефонного зв’язку платники цікавилися питанням змін щодо оподаткування податком на прибуток юридичних осіб-резидентів, які проводять свою господарську діяльність закордоном. Була надана відповідь, що зміни по особливим платникам податку на прибуток, а саме по контрольованим іноземним компаніям (КІК), які утворені відповідно до законодавства інших країн, проводять свою діяльність  закордоном, але мають місце ефективного управління (контролю)на території України запрацювали з 01.01.2022 року, коли набула чинності ст. 39(пр..2). 

Такі компанії повинні подавати податкову декларацію з податку на прибуток з додатком по КІК. Першим звітним періодом для звіту про КІК є 2022 рік. 

Також, на запитання щодо подання звітності по податку на прибуток неприбутковими організаціями за 2022 рік, була надана відповідь, що відповідно до вимог п.133.4 ПКУ , неприбуткові підприємства, установи організації , які внесені до Реєстру неприбуткових установ і організацій, не є платниками податку на прибуток ( крім податку на доходи нерезидента)

Білоцерківський відділ податків

 і зборів з юридичних осіб