Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чергова «Гаряча лінія» на Вишгородщині

опубліковано 02 лютого 2023 о 16:06

Днями у Вишгородському відділі податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування  фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану. Особливості проведення щорічної кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році. Актуальні питання кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування». На запитання платників відповідала начальниця відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління ГУ ДПС у Київській області Ірина Кобилінська.

Під час «гарячої лінії» додзвонювачів цікавили різні питання, що стосуються особливостей кампанії «Декларування -2023», але найбільше запитань надійшло щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування. Зокрема посадовець розповіла платникам ,що одноразове (спеціальне) добровільне декларування триватиме до 1 березня 2023 року та передбачає сплату збору з такого декларування протягом тридцяти календарних днів з дати подання декларації. Також зауважила, що в одноразовій добровільній декларації громадяни зазначають активи, що їм належать, з яких не були сплачені податки і збори до 1 січня 2021 року. При цьому у добровільній декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. У разі відсутності у фізичної особи активів, які були придбані за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства, одноразову (спеціальну) добровільну декларацію з нульовим значенням до контролюючого органу подавати не потрібно.

Під час спілкування, в рамках інформаційної кампанії «Декларування-2023» Ірина Кобилінська наголосила що з 1 січня 2023 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року. Посадовець розповіла які громадяни мають задекларувати доходи та зазначила види доходів, які підлягають декларуванню. Також інформувала громадян , що з 01.01.2023 введено в дію нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи.

В ході телефонної розмови платники податків, які зателефонували на «гарячу лінію», отримали відповіді всі запитання, які їх цікавили. 

Вишгородський відділ податків і зборів 

з фізичних осіб та камеральних перевірок управління