Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Бучанщині відбулась зустріч з питань роз’яснювальної роботи щодо кампанії «Декларування громадян-2023»

опубліковано 08 березня 2023 о 11:41

Начальник Бучанського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок ГУ ДПС у Київській області Тетяна Єфременко черговий раз зустрілась з громадянами Бучанської ОТГ на тему: «Декларування доходів громадян отриманих протягом 2022 року».

Тетяна Єфременко зауважила, що обов’язок громадянина подати річну податкову декларацію передбачено Конституцією України. Зокрема, стаття 67 якої зобов’язує кожного сплачувати податки та збори в порядку і розмірах, встановлених законодавством. 

Тетяна Єфременко поінформувала присутніх, що з 01 січня 2023 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році та наголосила, що обов’язок громадянина подати річну податкову декларацію передбачено Конституцією України. Зокрема  податкову декларацію про доходи за минулий рік за новою формою зобов’язані заповнити та подати до 1 травня 2023 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Окремо податківець детально розповіла про  доходи,  які відповідно до податкового законодавства підлягають обов’язковому декларуванню. 

Наприкінці зустрічі фахівець закцентувала увагу слухачів на максимальне використання електронних сервісів ДПС, зокрема розповіла, що за допомогою «Електронного кабінету», платники мають змогу економити час,  зручно подати звітність, сплатити податки, отримати доступ до інформації тощо.  

Начальник відділу відповіла на питання присутніх та порекомендувала підписатися на офіційні сторінки ДПС у мережі Фейсбук та Телеграм, а також слідкувати за новаціями на сайті Головного управління ДПС у Київській області https://kyivobl.tax.gov.ua/. 

Бучанський відділ  податків і зборів з фізичних осіб
та проведення камеральних перевірок
управління оподаткування фізичних осіб
ГУ ДПС у Київській області