Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бориспільська ДПІ роз’яснює платникам порядок подання податкової декларації про майновий стан і доходи, отримані в 2022 році

опубліковано 08 березня 2023 о 11:48

Щодня до Бориспільської ДПІ ГУ ДПС у Київській області звертаються громадяни для подання податкової декларації про майновий стан і доходи та для роз’яснення порядку подання цієї декларації.

От і сьогодні, фахівець Бориспільської ДПІ Марина Киричок на практиці надає роз’яснення платникам особливості  складання та подання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік.

Марина Киричок поінформувала платників щодо форми декларації, особливостей її складання, строків її подання та переваг щодо подання декларації в електронному вигляді. Акцентувала увагу на тому, що Податковий Кодекс також надає платнику податків можливість подання податкової декларації при виникненні у фізичної особи права на отримання податкової знижки та поверненню надміру сплаченого податку у зв’язку з виникненням цього права. 

Крім того, податківець роз’яснила – які платники згідно п.179.4 ст 179 ПКУ звільняються від обов'язку подання податкової декларації.

Під час цієї зустрічі з платниками, було проінформовано, що Головне управління ДПС у Київській області постійно вдосконалює комунікаційний зв'язок та інформаційну взаємодію, для встановлення ефективного зворотного зв'язку з платниками податків, що надає змогу вчасно реагувати та надавати консультативну допомогу в нагальних питаннях. Для комунікаційного зв'язку Головним управлінням ДПС в Київській області створено електронну скриньку kyivobl.ikc@tax.gov.ua для листування з платниками податків.

Бориспільська ДПІ