Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч в Миронівській ДПІ ГУ ДПС у Київській області

опубліковано 20 квітня 2023 о 13:55

Сьогодні в рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії начальник Миронівської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Олег Сколота взяв участь в робочій зустрічі з  платниками податків Миронівщини  на тему: «Новий Порядок заповнення  реквізиту  «Призначення  платежу»  платіжної інструкції  під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати),  грошової застави, а також у разі їх повернення, затверджений наказом Міністерства фінансів України  від 22.03.2023 року № 148. Заповнення та подання декларації  через електронний кабінет платника».

Очільник ДПІ повідомив присутнім, що 01.04.2023 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 22.03.2023 року №148, яким затверджено «Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення».

Зазначив, що цей наказ передбачає, заповнення лише двох обов’язкових полів, а саме: «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису». До 01 липня 2023 року для всіх платників запроваджено перехідний період, який дасть можливість використовувати як старий так і новий формат реквізиту «Призначення платежу».

Начальник ДПІ наголосив, що з метою створення комфортних умов для платників податків – фізичних осіб та спрощення процедури подання декларації про майновий стан і доходи, ДПС впроваджено сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» у приватній частині Електронного кабінету та нагадав присутнім, що задекларувати доходи, отримані у 2022 році, необхідно до 1 травня 2023 року. 

Наприкінці зустрічі Олег Сколота відповів на численні питання платників та порекомендував підписатися на офіційні сторінки ДПС у мережі Фейсбук та Телеграм, а також слідкувати за новаціями на сайті Головного управління ДПС у Київській області https://kyivobl.tax.gov.uа

Миронівська ДПІ